Teknolojinin gelişmesiyle insan yaşamının önemli birer parçası haline gelmiş olan tüm cihazları (Televizyon, Bilgisayar, Araba, Kahve Makinası gibi…) çalıştırmak için enerjiye ihtiyaç duyuyoruz. İnsan gelişme endeksi (HDI), enerji kullanımı, ekonomik büyüme ve sosyal büyüme arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktadır. Burada, dünya nüfusunun% 75’inin önemli bir enerji tüketimi potansiyeline sahip olduğu görülüyor. Enerjiyi tüketebilmek için doğal kaynaklara erişmemiz gerekmektedir. Ülkelerin en büyük jeopolitik meselelerinden biridir. Doğal kaynakların kullanımı ve her türlü enerji üretimi, devletin hukuki denetimi altında gerçekleştirilmektedir. Bu faaliyetlerin özel kişiler tarafından yürütülmesi de, koşulları, üretimden, tüketiciye ulaştırılmasına değin geçen süreçte farklı aşamalara göre belirlenmiş farklı türde kamusal izinlerin alınmasını gerektirmektedir. Enerji ve doğal kaynakların üretilmesi kullanıcılara ulaştırılması sürecinin tamamı düzenleyici kamusal otoriteler tarafından kurala bağlanmakta ve denetlenmektedir.
Madencilik ve Metal Endüstrisi
Madencilik ve Metal endüstrisi, bu sektörde başarılı olmak için meydan okumak gerekmektedir. Ürünü; verimli hale getirmek, üretkenliği artırma, kaliteyi korumam, maliyetleri kontrol etmek ve piyasaya sunma süresini hızlandırmam önemlidir. Kaliteli bir strateji, taahhüt ve performans mükemmellik, karmaşık saha, yer ve çevresel ihtiyaçlarını gidermek, iş akışını ve enerji akışını sağlamak için başarının anahtarıdır.
Yağ ve Gaz Endüstrisi
Petrol ve doğal kaynak arz fazlası vermektedir. Ürünün arz fazlası vermesi demek fiyatının düşmesi demektir. Dolayısıyla zorlu bir pazardır. Bu nedenle, petrol ve gaz firmaları Düşen fiyatlar ve talebin durgun olması nedeniyle zorlu bir pazardır. Bu nedenle; petrol ve gaz şirketleri üretimden tüketime kadarki tüm süreçleri doğru analiz edip, stratejilerini ona göre planlamalıdırlar.
Yenilenebilir Enerji Endüstrisi
Bildiğimiz gibi enerji kaynakları hızlar değişiyor. Öyleki en eski enerji kaynakları olarak kömür söylenebilir. Özellikle buharlı makinelerin icadından sonra kömür kullanımı ciddi artış göstermiştir. İlk olarak 1860’lı yıllarda kömür enerji kaynağı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu enerji kaynağını sırasıyla 1900’lü yıllarda petrol, 1950’li yıllarda doğalgaz ve nükleer enerji takip etmiştir. Gördüğünüz üzere enerji kaynakları hızla değişiyor. Gelecekte sınırlara büyük ölçekli yenilenebilir enerji kaynakları hakim olacaktır. Akıllı şebekeler artan uluslar arası arz ve talebimizi yönetecek. Birçok nükleer ve fosil yakıtlı tesisler kısa sürede işlevini yitirecek veya askıya alınacaktır.
DRN Partners olarak sizlere danışmanlık, tasarım, mühendislik hizmetleri sunmaktadır. DRN Partners olarak sizlere, 10 ülkede hizmet veren ve 142 ülkede partner şubesi olan geniş çaplı ve köklü küresel kaynaklara ulaşım olanağı sağlıyoruz. DRN Partners tüm Enerji ve Doğal kaynak projelerinde her bölgeye has özel hizmetler sunar. Stratejik danışma, planlama, tasarım, uygulama, bakım, işletme, optimizasyon, devre dışı bırakma, lisans ve izin, proje çalışmaları (ön fizibilite ve fizibilite), kuruluma kadar detaylı tasarım, devreye alma ve kapatma ve / veya hizmetten kaldırılması gibi pekçok hizmet sunmaktadır.
DRN Partners olarak deneyimlerimiz, müşterilerimizin karşılaşabilecekleri zorlukları, karmaşıklıkları kolay hale getiriyor. Bizim uzmanlarımız müşterilerin özel ihtiyaçlarını anlarlar; yenilikçi uygulamalarımız endüstride gerçek sonuçlar verir. DRN Partners, dünya çapında önemli bir yere sahiptir. Küresel ağımız, Ofis, ulusal ve uluslararası şirketlere tüm enerji projeleri ve yatırımlarında, bu proje ve yatırımların tüm süreçlerinde DRN Partners sizin en yakın destekçiniz olacaktır.
WhatsApp us