Dijital Paraya Devlet Güvencesi ve Avrupa Birliği Vizesi ile Giriş Yapın!
Artık 7’den 70’e herkesin bildiği üzere, Estonya dijitalleşme için gereken adımları en hızlı atan öncü bir ülke haline geldi. Kripto paraları yasal bir zemin üzerine oturtan Estonya aracılığı ile Avrupa Birliği üyesi olan bir ülkede kendi dijital paranızın temellerini emin bir şekilde atabilirsiniz.
Firmamız, cryptopara, cryptoexchange, vallet, digitalbanking konusundaki yasal prosedür ve lisanslama konularında uzman ekibi ile sizlere kaliteli ve hızlı danışmanlık hizmeti vermeye hazırdır.
Kripto para birimleri, son günlerde gündemi oldukça meşgul etmektedir. Özellikle BitCoin dijital para biriminin aşırı derecede değerlenmesi, herkesin ilgisinin bir anda bu yöne dönmesine ve konu hakkında bilgi sahibi olmak istemesine sebep olmuştur. Bu durum sadece kişilerle sınırlı kalmayıp, zamanla bazı kurum ve devletlerin de ilgisini çekmiştir ve bu yönde yatırımlar yapmaya başlamışlardır. Estonya da kripto para konusunda destekleyici bir politika benimseyerek belki de devletler arasında bu konuya destek veren ilk ülkelerdendir.
Kripto paralar, bildiğimiz para birimleri gibi düşünülebilir fakat sadece dijital ortamda bulunmaktadırlar. İlk olarak 2009 yılında BitCoin adıyla ortaya çıkmıştır, günümüzde ise birçok farklı dijital para birimi bulunmaktadır. Dijital para olarak da anılan bu paraları sadece e-cüzdan adı verilen hesaplarınız üzerinde görebilir ve oradan kullanabilirsiniz. Kripto paranın zamanla tanınması ile bazı firmalar tarafından günümüzde alışveriş yapma imkânı da sağlanmıştır.
Kripto paralar konusunda kafaları karıştıran noktalardan birisi de güvenliğidir. Hükümetlerin kripto paralar üzerinde herhangi bir kontrolü bulunmamaktadır ve herhangi bir merkez de yoktur. Buna rağmen üst seviye güvenli olarak geçmektedir. Güvenliğini ise blockchain adı verilen bir yapı sayesinde sağlamaktadır. Ayrıca para transferleri tamamen kullanıcılar arasında herhangi bir aracı kullanılmadan yapıldığından, işlemin geri alınma şansı da bulunmamaktadır.
Blockchain, şifreli bir şekilde veri yönetimi sağlayan dağınık veri tabanı olarak tanımlanmaktadır. Blockchain üzerinde yapılan her işlem dijital olarak imzalanarak şifreli bir şekilde kayıt edilir ve değiştirilemez bir hal alır. Bu sayede de bu yapıyı kullanan her uygulama “kırılamaz” denilecek kadar güvenli olmaktadır. Ayrıca verilerin tek bir yerde tutulmayıp, dağınık olması da güvenliği sağlayan diğer bir faktördür.
Kripto paralar, daha öncede belirttiğimiz gibi herhangi bir merkeze sahip değildir. Bu sebeple de kripto paraların üretimi tamamen kullanıcı temelli yapılmaktadır. BitCoin gibi farklı isimlerle ortaya çıkan kripto paraların ise üretilebileceği maksimum sınırları bulunmaktadır. Bunun nedeni paraların tamamen bir yazılım olmasıdır ve geliştirme aşamasında bir limit konulmasıdır. Örnek verecek olursak Bitcoin’in ilk çıktığı yıllardaki versiyonunda sınır 21 milyondur.
Kripto para bulma işlemi, madencilik olarak adlandırılmıştır. Belli bir sınırı olmasından kaynaklı olarak her geçen gün daha da zorlaşan kripto para bulma işlemleri, günümüzde ciddi seviyede büyük sistemler ile yapılmaktadır ve enerji tüketimi çok fazladır. Hatta madencilik için özel işlemciler bile üretilmektedir. Bu sebeple de ilk başlarda basit bir sistem ile evde bile üretmek mümkünken günümüzde bu durum kâr sağlamayacağı için tercih edilmemektedir.
Bilişim alanında Avrupa Birliği’nin önde gelen ülkelerinden birisi olan Estonya, kripto para konusunda da oldukça destekleyici bir politika sürdürmektedir. Milli kripto para üreterek bu parayı ülke sınırları içinde kullanmayı planlayan Estonya, para biriminin adını EstCoin olarak düşünmüştür. Bu konuda çeşitli görüşmeler yürüten Estonya, Avrupa Merkez Bankası’nın konuya sıcak bakmamasından ve sert bir tepki göstermesinden dolayı bu projeyi şimdilik askıya almıştır.
Avrupa Birliği Merkez Bankası Başkanı tarafından yapılan açıklama sonrası EstCoin hakkındaki gelecek planları da değişikliğe uğradı. EstCoin’in ulusal milli kripto para olarak kullanılmayacağı, bunun yerine daha özel amaçlar için hizmet vereceği belirtilmiştir. Dijital anlamda birçok güzel işler yapan Estonya, bu açıklamaların ardından EstCoin’in sadece e-vatandaşlık için kullanılacağını açıklamıştır. Fakat Estonya her şeye rağmen kripto paranın geleceği çok etkileyeceğini ve bu anlamda gerekli çalışmaların devamlı desteklenmesi gerektiğini vurgulamaktadır.
DRN Partners, sahip olduğu tecrübelerini ve yetkinliklerini işbirliği içinde bulunduğu firmalarla paylaşmaktadır. Tecrübeli ve alanında uzman kişileri bünyesinde bulunduran DRN Partners, danışmanlığını yaptığı firmaların seviyelerini en üst noktaya çıkarmaktadır. Eski tecrübelerine dayanarak da süreçlerdeki hataları en aza indirgemektedir.
Kripto para (Cryptocurrency) konusu da yeni bir oluşum olmasından dolayı hem bilinmezliklerle doludur hem de bu konu kullanılarak geliştirilebilecek birçok ihtiyaç bulunmaktadır. Cryptocurrency konusunda piyasayı ve yenilikleri takip eden DRN Partners, girişimciler için danışmanlık desteği vererek projelerin başarılı olması için katkı sağlamaktadır. Girişimcilerin gerçekleştirmek istediği fikri, birçok konuda analiz ederek yorumlarını paylaşmaktadır. Konusunda uzman kişilerin değerlendirmeleri ve teknik destekleri de bu kapsamda yapılmaktadır.
WhatsApp us