Yönetim danışmanı, bir şirketin veya bir devlet kuruluşunun daha rekabetçi olmasına yardımcı olur. Bu hedefe ulaşmak için kuruluşun yapısını değiştirir, kârları artırmanın ve verimliliği artırmanın yollarını araştırır . Aynı zamanda bir yönetim analisti olarak da bilinir; belirli bir sektörde, örneğin sağlık, imalat veya eğitim alanında uzmanlaşabilir. Alternatif olarak, bir yönetim danışmanının odağı, örneğin, insan kaynakları, bilgi teknolojisi veya envanter kontrolü gibi bir işlev olabilir.
Yönetim danışmanları, sorunları tanımlar, bilgi toplar ve çözümler uygular. Yönetim danışmanları, ileri derecede ve kapsamlı tecrübeye sahip profesyonel uzmanlardır. Şirketler stratejik düşünürler, değişim konusunda oldukça hevesli ve tutkulu danışmanlar isterler. Danışmanlar, risk geliştirme ve stratejik planlama ile performans geliştirme ve yönetimi konularında tecrübeye ihtiyaç duyacaktır.
Piyasada bir boşluğu tespit etmek, rekabet gücünü korumak isteyen herhangi bir işletme için önemli bir zorunluluktur. Ancak yeni bir teklif sunabilmek için, pazarı iyi analiz etmek gerekmektedir. Ticaret tarihi, büyük fikir gibi görünen ama aslında sürdürülebilir bir pazarı olmayan ürün ve hizmetlerle doludur.
Profesyonellikten uzak yeni iş planları ile müşterilerin karşısına çıkılması, onların gözünde değer kaybına neden olacaktır.
Bir CEO’nun karşılaşabileceği sorunları ele alacak olursak. Firmanın yaşam süresini olumlu yönde etkileyen ürünlerde pazar kaybı yaşanıyorsa, pazarlama departmanı reklamcılık yapmayı ve fiyatların düşürülmesini istiyorsa, Ar-Ge departmanı yeni bir ürün için yüksek umutları olduğunu ve daha fazla para istemekteyse, finans departmanı borç seviyesinden endişeliyse, insan kaynakları departmanı gelişimi destekleyen kalifiye eleman sorunu yaşıyorsa ve rakiplerden biri uygun fiyata satın alınma yönünde teklif edildiyse…
Bu sorunlar karşısında ne yapılacağına karar verilmelidir. Öncelikle seçimler yapılması gerekmektedir. Belki masrafların azaltılması, belki de yenilik yapmak için daha fazla harcama yapılması, bekli de rakibi satın alarak genişleme stratejisi yapılması gerekir.
Günümüzde ayakta durabilen, sürekli büyüyen şirketler değişime adapte olabilen yapılara sahiptir. Şirketler iş dünyasının gerekliliklerini okuyarak doğru zamanda doğru adımlarla gelişmeli, değişmeli ve yeni bakış açıları öğrenmelidir. Çünkü şirketler stratejileriyle geleceği ön görerek ilerleyebilirler. Stratejisi olmayan, öngörüleri olmayan, bir vizyon üzerine inşa edilmemiş ve stratejik planları olmayan şirketler tesadüfi olay ve durumlara göre anlık tepkilerle dengesiz ilerleyebilir ya da geriye gidebilirler.
Strateji hayata geçirilince anlam bulur. Stratejik düşünme; bulutlu, sisli bir havada, dalgalarla boğuşurken önünü görebilme becerisidir.
DRN Partners Yönetim Danışmanlığı ile şirketin ana stratejisi analiz edilir ve çıkarılır, piyasa ve diğer verilerle yeni strateji oluşturulur ve sisteme adapte edilmesi sürecinde destek olunur.
Önemli olan, dış koşullarda bir değişiklik olmasa dahi, ileriyi görebilmek ve başarıya ulaşımda yardımcı olacak bir stratejinin planlanıp, uygulamaya konulmasıdır. Doğru hamleyi yapabilmek için bir danışmana ihtiyacınız varsa, DRN Partners olarak sizlere hizmet vermeye hazırız.
DRN Partners olarak bizler, müşterilerimiz için yatırımın gerçek maliyetini ve gerçek getirisini tespit eder, yatırımın geri dönüş süresi gibi temel rasyoları hesaplar ve sizler için en iyi yatırımı tespit ederiz.
WhatsApp us